Бабусині страви: "Пляцок маковий з вафлями"

Бабусині страви: "Пляцок маковий з вафлями"

Ніжний маковий пляцок з вафлями стане кращою домашньою випічкою на вашому святковому столі. Маковий корж з горіхами і родзинками виходить м'якенький і смачний. Пляцок складається з трьох шарів: спочатку вафлі перемазані шоколадною помадкою, потім маковий корж і знову вафлі, всі шари перемазані ніжним масляним кремом зі згущеним молоком.
Інгредієнти:

  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 1 склянка
  • Сода 1 ч. л. без гірки
  • Амоній 1 ч. л. без гірки
  • Борошно 1 склянка (якщо яйця великі можна на 1-2 ст. л. більше)
  • Мак сухий 1 склянка
  • Горіхи 1 склянка
  • Родзинки 200 г.
  • Вафлі 4 листи
  • Помадка для вафель
    Сметана 9 ст. л.
    Цукор 9 ст. л.
    Какао 9 ст. л.
    Крем
    Масло вершкове 400 г.
    Варене згущене молоко 370 г.

  • Рецепт приготування маковий пляцок з вафлями
    Яйця збити з цукром.
    В 1 ст. л. сметани добавити соду, амоній, перемішати, вилити до збитих яєць.
    Добавити борошно, і ще раз збити.
    Додаємо подрібнені ножем горіхи, сухий мак, промиті і добре просушені родзинки, і добре все перемішати ложкою.
    Тісто по консистенції буде , як густа сметана.
    Форму для випічки застеліть пергаментом і змажте олією. Нагріти духовку до 180 градусів і поставити форму з тістом на 30-35 хвилин, випікати до готовності.
    Для помадки в каструлю викласти сметану, цукор і какао, поставити на маленький вогонь і довести до кипіння, забрати з вогню і залишити, щоб вистигала.
    Для крему збити вершкове масло, продовжуючи збивати, добавити поступово згущене молоко.
    Один лист вафель мазати помадкою і накрити другим листом. Аналогічно зробити з двома іншими листами.
    Два листи вафель, змащених між собою помадкою покласти на низ. Помазати зверху масляним кремом, покласти маково-горіховий корж.
    Помазати масляним кремом і накрити вафельними листами, змазаними між собою помадкою.
    Залишити пляцок для просочування на 6-8 годин.
    Смачний маковий пляцок з вафлями готовий, розрізаємо на порційні шматки та смакуємо з улюбленими напоями.