Бабусині страви: "Полуничний десерт за мотивами тірамісу"

Бабусині страви: "Полуничний десерт за мотивами тірамісу"

Інгредієнти:

  • 350 гр. сиру «маскарпоне»
  • 250 мл. вершків 33%
  • 300 гр. полуниці
  • 200 гр. цукру
  • 15 шт. бісквітного печиво «савоярді»

  • Спосіб приготування:

    1. Збити вершки з цукром (50 гр.) До стійких форм піків.
    2. Маскарпоне збити з 100 гр. цукру, додати збиті до вершки і збити на малих обертах міксера до об'єднання мас.
    3. 150 гр. полуниці подрібнити блендером з 50 гр. цукру до стану пюре.
    4. Форму для поліна або будь-яку іншу застелити харчовою плівкою.
    5. Викласти на дно форми сирно-вершковий крем, розрівняти, зробивши «постіль» викласти на крем посередині змащені полуничним пюре печива (2,5 шт). Зверху викласти частину крему і розрівняти, поверх знову викласти в два ряди по всій довжині змащені полуничним пюре печиво (5 шт.). Зверху викласти залишки крему, а поверх крему викласти змащені пюре печива, повністю закривши всю поверхню крему.
    Прибрати форму з десертом в морозилку на 25-30 хвилин. Після дістаємо форму з десертом, за допомогою країв витягуємо десерт з форми і акуратно перевертаємо на блюдо. Прибрати в холодильник на 1:00. Прикрашаємо какао та розрізаною на навпіл полуницею, і подаємо до столу.