Бабусині страви: "Полуничний пиріг зі сметанковою заливкою"

Бабусині страви: "Полуничний пиріг зі сметанковою заливкою"

Інгредієнти:

  • Для заливки:
  • Сметана 300 гр
  • Пудра цукрова 75 г
  • Цукор ванільний 1 пакетик
  • Борошно пшеничне 30 г
  • Крохмаль 30 г
  • Полуниця 400 гр
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 200 гр
  • Масло вершкове 100 гр
  • - Вода 4 ст. л.
    - Цукор 2 ст. л.
    - Цукор ванільний 1 пакет
    - Цедра 1/2 лимона


  • Спосіб приготування:

    Приготуйте тісто: у 200 г борошна додати 100 г масла, цукор, ванільний цукор, цедру лимона, 4 столові ложки холодної води або молока, замісити тісто.
    Тісто розкачати, викласти в форму, наколоти виделкою і поставити в холодильник.
    Для заливки змішати 300 г сметани з трьома столовими ложками цукру (75 г), додати по столовій ложці (по 30 грам) крохмалю і борошна, серцевину ванільного стручка або пакетик ванільного цукру.
    На тісто викласти розрізану навпіл полуницю. Залити сметанною сумішшю.
    Випікати 40 хвилин при 200 ° C. Готовий пиріг повністю остудити і посипати цукровою пудрою, прикрасити ягодами полуниці та малини.