Бабусині страви: "Полуничний торт з желе і мусом"

Бабусині страви: "Полуничний торт з желе і мусом"

Усі родичі будуть просто шоковані вашими вміннями, якщо ви дасьте їм спробувати полуничний торт з желе і мусом.Рецепт цієї страви у нашому наступному повідомленні.

Інгредієнти:

  • 130г борошна
  • 2 яйця
  • 130г цукру
  • щіпка солі
  • 1г ваніліну
  • 1г лимонної кислоти
  • 0,5ч.л. соди
  • 3 ст.л. желатину
  • - 200мл води (для желатину)
  • - 200мл води для сиропу
  • 2 ст.л. цукру, 100г полуниці

  • Приготування полуничного торта з желе і мусом:

    Яйця збити з цукром.

    Погасити соду погашену лимонною кислотою (лимонну кислоту розвести в 1 ст.л. води і погасити соду). В яєчну суміш додати сіль, ванілін борошно і погашену соду, перемішати тісто до однорідності.

    Форму з бортиками застелити пергаментом, вилити тісто у форму і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 10-13 хвилин (перевірити готовність зубочисткою).

    Для желе 100г полуниці залити 200 мл води, додати 2ст.л. цукру і варити на невеликому вогні 10-15 хвилин. Желатин залити 200мл. гарячої води і залишити набухати. З готового сиропу прибрати полуницю, додати в сироп половину желатину.

    До полуниці, яка варилася в сиропі додати 250г свіжої, збити в блендері з 1ст.л. цукру, додати желатин:.

    Додати полуничне пюре сир і сметану.

    Залити готове тісто мусом, прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.

    Полуницю нарізати кубиками (пластинками, смужками і т.д.).

    На застиглий мус викласти нарізану полуницю.

    Готовий торт нарізати порційними шматочками і подавати до столу.