Бабусині страви: "Пончики з коньяком"

Бабусині страви: "Пончики з коньяком"

Інгредієнти:

  • борошно: 375 г
  • тепле молоко: 200 мл
  • сухі дріжджі: 10 г
  • яйце: 1 шт.
  • вершкове масло: 30 г
  • цукор: 30 г
  • коньяк: 2 ст. ложки
  • олія: для смаження і змащування тіста
  • цукрова пудра: для посипання

  • Спосіб приготування:

    1. Розвести у теплому молоці дріжджі та цукор, додати половину борошна і ретельно розмішати.

    2. Розтопити вершкове масло, розтерти його зі збитим яйцем і коньяком і додати до борошна з дріжджами і цукром.

    3. Досипати решту борошна і замісити тісто. Змастити його олією і поставити у тепле місце на півгодини. Опісля тісто перемнути і розкачати в пласт товщиною 1,5- 2 см. Вирізати пончики і зробити дирочку у центрі кожного пончика. Дати їм настоятися протягом 15-20 хвилин.

    4. Смажити пончики в киплячій олії з обох сторін. Готові пончики викласти на решітку чи серветки, щоб стік зайвий жир, і посипати цукровою пудрою.

    * Пончики для приготування за цим кулінарним рецептом можна вирізати за допомогою склянок різних діаметрів.

    * Щоб легше було розкачати тісто, присипте стіл борошном.