Бабусині страви: "Пончики"

Бабусині страви: "Пончики"

Інгредієнти:

  • Борошно - 400 гр
  • Яйця - 1 шт
  • Вода - 190 гр
  • Цукор - 15 г
  • Дріжді - 20 г
  • Сіль - 5 г
  • Соняшникова олія - 30 г

  • Спосіб приготування:

    Розводимо в теплому молоці дріжджі. Додаємо до них цукор, сіль і соняшникову олію. Перемішуємо все.
    Тепер вводимо туди маленькими порціями борошно. Замішуємо еластичне тісто, яке не прилипає до рук.
    Накриваємо приготоване тісто рушником і ставимо його в тепле місце, щоб воно збільшилося як мінімум удвічі.
    Розкочуємо готове тісто в пласт з товщиною 1-1.5 сантиметри. Вирізаємо з нього гуртки за допомогою склянки. Виймаємо з них серединку кришкою-під пляшки.
    Потім розігріваємо сковорідку або казанок з великою кількістю соняшникової олії. Смажимо в ньому до повної готовності пончики з двох сторін на середньому вогні.
    Тепер викладаємо готові пончики на серветку для видалення зайвого жиру, потім посипаємо їх цукровою пудрою і подаємо до столу.