Бабусині страви: "Пряна курочка"

Бабусині страви: "Пряна курочка"

Інгредієнти:

  • 1 середня курка
  • 2 ст л рослинної олії
  • 1 ст л вершкового масла
  • 3 ч л прованських трав
  • 1/2 ч л меленого чорного перцю
  • 1 стакан яблучного соку
  • 3 неочищених головки часнику
  • сіль за смаком

  • Спосіб приготування:

    З курки зняти шкіру (або залишити) і порізати на шматочки.
    На сковороді розтопити рослинне і вершкове масло.
    Обсмажити шматочки курки і скласти у форму для запікання, посоливши.
    Якщо при обсмажуванні утворилося багато жиру, то злити, залишивши трохи на сковороді.
    Покласти головки часнику, перець, прованські трави, обсмажити швидко і залити соком, довести до кипіння і вилити на курку у форму.
    Духовка на 180-190.
    Форму накрити і в духовку.
    Готувати 40-50 хв.