Бабусині страви: "Різдвяний кекс"

Бабусині страви: "Різдвяний кекс"

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 4 яйця
  • 250 г борошна
  • 0,5 ч.л. розпушувача
  • 150 г мигдалю
  • 150 г світлих родзинок
  • 150 г темних родзинок
  • 100 г лимонних і апельсинових цукатів
  • 100 г зацукрованої вишні
  • 50 мл рому або коньяку

  • Спосіб приготування:

    Цукати поріжте кубиками розміром з родзинку. Вишню, родзинки і цукати залийте ромом або коньяком на 2:00 або більше. Час від часу струшуйте.

    Мигдаль очистіть від шкірки. Для цього залийте його окропом на пару хвилин, воду злийте і залийте ще раз окропом. Полежавши трохи в гарячій воді, при незначній вашої допомозі мигдаль сам вистрибне з шкурки. Дайте йому просохнути. 50 г подрібніть в крихту.
    Всі продукти для тіста повинні бути кімнатної температури.

    Збийте масло з цукром до розчинення в крем. Додайте по одному яйця, кожен раз ретельно збиваючи до однорідного стану. Всипте борошно з розпушувачем, мелений мигдаль.
    Сухофрукти обваляйте в ложці борошна.

    Змішайте вручну тісто і сухофрукти. Форму змастіть маслом і посипте борошном. Викладіть в неї тісто. Розрівняйте його поверхню і прикрасьте цілим мигдалем.
    Духовку розігрійте до 170 ° С. Поставте кекс в гарячу духовку і печіть годину або трохи більше до готовності, яку, як завжди, слід перевіряти лучиною.

    Дайте готовому кексу повністю охолонути, загорніть в плівку, потім в фольгу і приберіть кудись подалі на три-чотири тижні.
    Кекс виходить дуже ошатний, солодкий. Він однозначно може стати прикрасою різдвяного столу.