Бабусині страви: "Різотто по-нашому"

Бабусині страви: "Різотто по-нашому"

Інгредієнти:

  • стручкова квасоля заморожена 200 г
  • рис 1 стакан
  • цибуля ріпчаста 2 шт
  • морква 1 шт
  • гриби (будь-які) 300 г
  • часник 2 зубчики
  • олія рослинна 50 мл
  • вода 2 склянки
  • томатна паста (кетчуп) 3-4 ст.л.

  • Спосіб приготування:

    Рис відварити до напівготовності.
    Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на тертці.
    На сковороді розігрійте рослинну олію, спассеруйте цибулю до прозорості, додайте моркву і гриби і тушкуйте, помішуючи, 7 хвилин. Гриби для різотто годяться будь-які, в нас опеньки заморожені. Саме гриби забезпечать необхідну кількість білка.
    Далі додаємо заморожену стручкову квасолю і тушкуємо, помішуючи, 7 хвилин. Додаємо подрібнений часник і рис.
    Все перемішати.
    У воді розмішати томат.пасту або кетчуп, додати спеції на свій смак
    і залити овочі з рісом.Можно сковорідку накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні до готовності.Можно все перекласти в жаротривкий посуд і поставити в духовку хвилин на 20.
    Ось таке різотто можна приготувати під час посту.