Бабусині страви: "Рахат-лукум"

Бабусині страви: "Рахат-лукум"

Інгредієнти:

  • кірки 1 лимона
  • кірки 1 апельсина
  • 1/4 склянки апельсинового соку
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • 3 склянки цукрової пудри (або 3 склянки коричневого цукру)
  • 1/2 склянки цукрової пудри для обсипання
  • 1/2 склянки води
  • 1/2 склянки води додатково
  • 2 ст. ложки желатину
  • 2/3 склянки кукурудзяного крохмалю
  • червоний харчовий барвник
    3-4 краплі води з рожевих пелюсток або флердоранжу (опціонально)
    рос. олія

  • Спосіб приготування:

    Вистелити глибоку квадратну форму фольгою, перекинувши її через краї.
    Змастити фольгу рослинним або розтопленим вершковим маслом.

    Перемішати цедру, соки, цукор і воду у великій посуді з важким дном.

    Перемішати на помірному вогні, поки цукор повністю не розчиниться, не доводячи до кипіння.
    Довести до кипіння, злегка зменшити вогонь і кип'ятити приблизно 5 хвилин, не помішуючи.
    Розвести желатин у половині додаткової води. Помішувати над гарячою водою до розчинення. В окремому посуді розвести крохмаль в воді, що залишилася, змішати з желатином до однорідності. Додати желатин і крохмаль до цукрового сиропу.
    Помішувати на помірному вогні, поки суміш не закипить і ще 2-3 хвилини. Зняти з вогню, додати рожеву воду і харчовий барвник. Процідити суміш у форму. Поставити на ніч у холодильник. Після застигання нарізати на кубики.
    Обваляти в цукровій пудрі. Найлегше це зробити, засипавши цукор в контерйнер з кришкою, помістити туди кубики, міцно закрити кришку і енергійно потрясти.