Бабусині страви: "Рататуй овочевий гарнір до м’яса"

Бабусині страви: "Рататуй овочевий гарнір до м’яса"

Інгредієнти:

  • помідори - 4 шт
  • кабачок - 1 шт
  • баклажан - 1 шт
  • чорний мелений перець та сіль - за смаком
  • вершкове масло - для змащування форми
  • Для соусу:
  • помідор - 1 шт
  • червоний болгарський перець - 1 шт
  • цибуля - 1 шт
  • часник - 1 зубчик
  • оливкова олія - 2 ст. ложки
    зелень, чорний мелений перець та сіль - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Кабачок, баклажан та помідори помити, порізати на кружальця і викласти у форму для запікання, змащену вершковим маслом.

    Овочі для соусу почистити, помити, дрібно нарізати і тушкувати в оливковій олії до готовності. Тоді трохи охолодити і подрібнити в блендері. Додати подрібнену зелень, чорний мелений перець та сіль за смаком.

    Залити соусом овочі у формі, накрити кришкою і запікати 40 хвилин при температурі 180 С. Рататуй можна подавати гарячим як гарнір до м’яса, птиці, або ж як самостійну страву чи закуску.