Бабусині страви: "Риба, запечена в лаваші"

Бабусині страви: "Риба, запечена в лаваші"

Інгредієнти:

  • тріска - 1 шт.
  • помідори - 2 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 2 зубці
  • вірменський лаваш - 3 шт.
  • вершкове масло - 100 г
  • оливкова олія - 3 ст. л.
  • зелень - кілька гілочок
  • сіль, суміш мелених перців, приправа для риби, червона паприка, хмелі-сунелі, гірчиця і бальзамічний оцет за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Рибу помийте, почистіть від луски, черевце надріжте, очистіть від нутрощів і добре промийте. Приготуйте маринад: змішайте оливкову олію з бальзамічним оцтом і гірчицею. Полийте рибу маринадом і натріть спеціями з усіх боків. У серединку викладіть нарізаний скибочками часник. Залиште на 20 хвилин.

    2. Розкладіть перший лист лаваша, змастіть його вершковим маслом кімнатної температури, викладіть рибу. У неї покладіть невеликі шматочки вершкового масла, нарізані півкільцями помідори, кільця цибулі, зелень. Загорніть в щільний рулет, щоб не було щілин. Другий лист лаваша змастіть вершковим маслом і загорніть рибу. Третій лист також змастіть маслом, але перед тим як загортати, викладіть помідори і шматочки сиру. Верхівку лаваша змастіть вершковим маслом. Щільно загорніть рулет у фольгу, в 2-3 шари.

    3. Запікайте в розігрітій до 200 °С духовці 50-60 хвилин.