Бабусині страви: "Риба, запечена з апельсином"

Бабусині страви: "Риба, запечена з апельсином"

Інгредієнти:

  • філе білої риби: 900 г.
  • заморожена стручкова квасоля: 500 г.
  • апельсин: 1 шт.
  • часник: 2-3 зубці
  • вершкове масло: 30 г.
  • сушений естрагон: 1 ч. ложка
  • сіль, чорний мелений перець: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Філе риби помити, висушити, натерти сіллю і перцем і поставити в холодильник на 20 хвилин.

    Стручкову квасолю залити кип’ятком на 5-10 хвилин, тоді відкинути на друшляк і дати воді стекти.

    Апельсин помити, висушити, розрізати навпіл. З однієї половинки апельсина витиснути сік, а іншу половинку порізати дольками.

    Часник почистити, помити і порізати пластинками. Половину вершкового масла порізати кубиками, а іншу половину розтопити.

    Змастити маслом середину великого шматка паперу для випічки. Викласти на пергамент філе риби, а поруч з обох боків викласти стручкову квасолю.

    Полити рибу апельсиновим соком, посипати естрагоном, викласти поверх пластинки часнику, дольки апельсинів і кубики вершкового масла.

    Загорнути рибу з квасолею в папір для випічки, покласти на деко і випікати в розігрітій до температури 200˚С духовці протягом 30-40 хвилин.

    Витягнути готову рибу з духовки, розгорнути папір, перекласти рибу з квасолею на тарілку і подавати гарячою.