Бабусині страви: "Рис з яйцями"

Бабусині страви: "Рис з яйцями"

Інгредієнти:

  • рис: 1 склянка
  • яйця: 3 шт.
  • бульйон курячий: 0,5 л
  • вода: 2 склянки
  • олія: 5 ст. ложок
  • соєвий соус: 2 ст. ложки
  • томатна паста: 1 ст. ложка
  • зелена цибуля: півпучка
  • зелень дрібнонарізана (кріп, петрушка, кінза): 2 ст. ложки
  • суміш перців та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Рис промити і дати, щоб вода добре стекла. У товстостінній каструлі (або казанку чи гусятниці) розігріти половину олії, всипати рис і підсмажувати, постійно помішуючи, кілька хвилин.

    Томатну пасту розвести у воді і залити рис. Довести до кипіння і на середньому вогні дати википіти воді до рівня рису. Тоді зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою і довести рис до готовності (рис повинен бути повністю звареним, а рідина має повністю википіти).

    Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно нарізати. Яйця злегка збити з сіллю та зеленню. Розігріти у сковороді олію і трішки підсмажити зелену цибулю, а тоді залити суміш яєць зі зеленню. Смажити яйця до готовності, постійно помішуючи.

    Додати у сковороду до яєць рис, соєвий соус, бульйон, суміш перців, сіль, перемішати і витримати на вогні ще 5-7 хвилин.

    * Гарніру, приготованому за цим кулінарним рецептом, можна надати гостроти, додавши перець чілі чи соус Тобаско.