Це суп, зварений на основі солоних огірків або на огірковому розсолі.
200 гр. яловичини
морква 1 шт.
2 шт. картоплі
помідор 1 шт.
1 шт. ріпчастої цибулі
3 шт. солоних огірків
3 ст.л. перлової крупи
2 шт. лаврових листа
1 л. води
зелень, сіль, перець за смаком
Приготування:
Відварюємо яловичину до готовності. Попередньо посоливши воду. М'ясо краще відварювати цілим шматком, тоді бульйон буде більш насичений
Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою. Щоб вони стали м'які, тушкуємо їх 30 хвилин, в сковорідку з огірками підливаємо трохи води і рослинного масла
Моркву нарізаємо соломкою, подрібнюємо цибулю
У сковорідці з рослинним маслом обсмажуємо овочі. Картоплю треба нарізати часточками середнього розміру
Готове м'ясо дістаємо з бульйону. Тепер у м'ясний відвар можна викласти картоплю, слідом тушковані огірки. У розсольник ми додаємо відварену перловку, її можна замінити рисом
Через 5 хвилин можна закидати в каструлю морквяно-цибульну піджарку. Для аромату додамо лаврові листочки і чорний перець горошком. Помідор наріжемо соломкою в самому кінці, для насиченості кольору. М'ясо теж нарізаємо дрібними шматочками і перекладаємо в каструлю
Ще хвилин 10 і розсольник готовий.Посипаємо зеленню і обов'язково ложечку сметани.