Бабусині страви: "Рулет з сьомгою, шпинатом і базиліком"

Бабусині страви: "Рулет з сьомгою, шпинатом і базиліком"

Хочете здивувати гостей? Приготуйте смачну та оригінальну закуску - рулет з сьомгою, шпинатом і базиліком.

  • Інгредієнти:
    копчена сьомга - 250 г,
    шпинат - 50 г,
    базилік - 20 г,
    зелень кропу (подрібнена) - 2 ст. ложки,
    яйця - 2-3 шт.,
    вершкового сир - 250 г,
    вершкове масло для змащування рулету,
    цедра 1 лимона,
    сік 0,5 лимона,
    каперси - 2-3 ст. ложки,
    сіль і чорний мелений перець за смаком.

  • Спосіб приготування:
    Шпинат відваріть в киплячій воді 2 хвилини, перекладіть в миску з крижаною водою. Просушіть. Шпинат з листям базиліка, жовтками, сіллю і перцем збийте до однорідної маси в блендері. Білки збийте до стійких піків, введіть їх у масу з жовтками. Розподіліть масу по деко, застеленому папером для випічки. Випікайте в нагрітій до 175 °C духовці близько 15 хвилин. Поверхню шпинату змастіть розтопленим вершковим маслом. Остудіть.
    Змішайте вершковий сир, 1 ст. ложку кропу, цедру і сік лимона. Посоліть і поперчіть.
    Запечений лист викладіть на шматок харчової плівки. Рівномірно нанесіть начинку, залишаючи бортик приблизно в 1 см. Присипте каперсами, кропом, і меленим чорним перцем. Поверх начинки викладіть нарізану сьомгу. Скрутіть в рулет.