Бабусині страви: "Рулет зі збитими вершками та бананами"

Бабусині страви: "Рулет зі збитими вершками та бананами"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно - 150 г
  • цукор - 150 г
  • яйця - 4 шт
  • газована вода - 4 ст. ложки
  • какао - 1 ст. ложка
  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка
  • Для крему:
  • вершки - 750 мл
  • банани - 3-4 шт
  • цукрова пудра - 60 г
    желатин - 20 г
    ванільний цукор - 1 пачка
    лимонний сік
    шоколад - для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    У великій мисці змішати борошно, какао та розпушувач. Відділити білки від жовтків. Жовтки збити вінчиком.

    Поставити газовану воду в морозилку на кілька хвилин. Білки збити окремо з льодяною газованою водою, поступово додаючи цукор.

    Змішати борошно з жовтками. Замісити тісто, поступово додаючи збиті білки.

    Застелити деко папером для випічки, викласти готову суміш та розподілити по поверхні дека. Випікати в розігрітій до температури 200º С духовці протягом 12 хвилин. Вийняти корж з духовки, зняти папір для випічки та залишити на деякий час, щоб корж охолов.

    Залити желатин невеликою кількістю теплої води та залишити набухати. Поставити мисочку з желатином на водяну баню та повністю розтопити желатин, безперервно помішуючи. Змішати желатин з вершками, додати цукрову пудру та ванільний цукор. Ретельно збити вершки.

    Банани почистити. Шоколад потерти на великій тертці. На охололий корж викласти 2/3 збитих вершків та почищені цілі банани. Збризнути кількома каплями лимонного соку та згорнути рулет. Решту вершків акуратно викласти поверх рулету. Присипати тертим шоколадом. Поставити рулет в холодильник хоча б на 1 годину.