Бабусині страви: Салат "Курочка під гірчичкою"

Бабусині страви: Салат "Курочка під гірчичкою"

Інгредієнти:

  • Куряча грудка відварна - 1/2 великої грудки
  • Помідори пальчики - 6 шт (або черрі 8-10шт)
  • Печериці маленькі - 10-12шт
  • Невелика головка червоної ріпчастої цибулі
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Петрушка - 1 пучок
  • Листя салату (суміш)
  • Перець чорний мелений за бажанням
  • Для гірчичного дресингу:
  • 1/3 склянки білого винного оцту
  • 1,5 ч.л. дижонскої гірчиці (можна звичайної)
    1 зубчик часнику
    0,5 ч.л. цукру
    2/3 склянки оливкової олії для салату
    Сіль за смаком
    Перець чорний свіжозмелений за смаком

  • Спосіб приготування:

    Відварну курячу грудку порізати довільно.
    Печериці протерти вологою чистою ганчіркою (або вимити, кому як зручніше), розрізати на половинки або четвертинки і обсмажити на сковороді гриль без масла (хто бажає, використовувати сирими).
    Петрушку дрібно нарубати, помідори розрізати (черрі навпіл, пальчики на четвертинки), перець смужками, цибулину колечками.

    У великій салатної мисці з'єднати куряче м'ясо, помідори, приготовлені гриби, цибуля, смужки солодкого перцю і зелень петрушки.
    Для приготування дресингу з'єднати в невеликій мисочці: оцет, гірчицю, подрібнений часник, цукор, сіль і перець. Збиваючи, поступово влити в суміш оливкову олію. Заправка готова, як тільки маса стане однорідною, добре змішаною. Дресинг можна зберігати в герметично закритій пластиковій або скляній тарі в холодильнику цілий місяць.
    Заправити салат дресингом, перемішати.
    Викладіть на блюдо салатні листя, зверху покладіть салат. Приправити за бажанням чорним перцем.