Бабусині страви: Салат "Лісний їжачок"

Бабусині страви: Салат "Лісний їжачок"

Інгредієнти:

  • філе курячої грудинки - 1 шт
  • шампіньйони - 200г
  • яйця курячі - 3 шт.
  • цибуля-порей - 1 стебло
  • мариновані огірки - 3 шт.
  • чорнослив - 5-6 шт.
  • гранат безкістковий - 1/2 шт.
  • майонез
  • сіль
  • розмарин - 1 гілка

  • Спосіб приготування:

    Курячу грудку відварити в підсоленій воді, дрібно порізати.
    Чорнослив замочити в курячому бульйоні хвилин на 15-20, потім дрібно порізати.

    Цибулю-порей (білу частину) порізати, злегка обсмажити в рослинній олії, додати порізані шампіньйони, обсмажувати до випаровування рідини, посолити.
    Огірочки порізати дрібними кубиками.
    Курячі яйця відварити, потерти на крупній тертці.
    Змішати з майонезом і викладати шарами, надаючи форму їжака:
    - Гриби з цибулею
    - Курка
    - Чорнослив
    - Огірки
    - Яйця
    Зверху посипати гранатовими зернятками. Оченята, носик - шматочки чорносливу. Прикрасити листами розмарину, схожими на колючки.