Бабусині страви: "Салат на вечерю з солоною бринзою"

Бабусині страви: "Салат на вечерю з солоною бринзою"

Інгредієнти:

  • помідори - 2 шт
  • листя салату - 1 пучок
  • базилік - 1 пучок
  • капуста пекінська - 1 шт
  • огірок свіжий - 3 шт
  • цибуля порей - 1 шт
  • олія оливкова (або розторопші чи соняшникова) - 100 мл
  • гірчиця солодка - 1 ст.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сіль
  • чорний перець
    червоний перець
    базилік сушений
    каррі гострий
    бринза солона - 100 г


  • Спосіб приготування:

    1. Капусту дрібно ріжемо. Листя базиліку миємо. Помідори і огірки ріжемо кубиками. Цибулю-порей ріжемо мілко.
    2. Робимо заправку - змішуємо олію, мед, гірчицю та спеції. Ретельно розмішуємо до однорідності.

    3. Викладаємо салат на тарілку. З вилочки поливаємо заправкою. Посипаємо зверху тертою бринзою. Як варіант, можна додавати шматочки курки або вареного яйця. Можна подати їй окремо з салатом чи просто взяти дві скибочки цільнозернового хлібу. Харчуйтесь здорово та смачно, щоб виглядати і почувати себе чудово!