Бабусині страви: "Салат з Авокадо"

Бабусині страви: "Салат з Авокадо"

Інгредієнти:

  • авокадо: 2 шт
  • пекінська капуста: 1 шт
  • яйця: 5 шт
  • огірки свіжі: 2 шт
  • апельсин: 1 шт
  • оливкова олія: 5 ст. ложок
  • сушена зелень петрушки, суміш перців та сіль: за смаком
  • свіжа зелень петрушки: для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    Яйця зварити і нарізати кубиками. Огірки та авокадо почистити і теж нарізати кубиками. Пекінську капусту дрібно нашаткувати.

    Вичавити сік з половини апельсина, а другу половину почистити від шкірки, зернят та плівок і дрібно нарізати.

    Змішати в салатниці яйця, авокадо, огірки, капусту та шматочки апельсина, додати сушену зелень петрушки, суміш перців та сіль, заправити апельсиновим соком та оливковою олією і перемішати. Оздобити салат зеленню петрушки.

    * Дозріле авокадо має жовту м’якоть і легко ріжеться. Якщо плід твердий, зеленуватого кольору всередині, треба дати йому полежати кілька днів, щоб авокадо “дозріло”. Плід авокадо не лише смачний, але і корисний. З нього можна приготувати багато смачних страв.