Бабусині страви: "Салат з броколі та цвітної капусти"

Бабусині страви: "Салат з броколі та цвітної капусти"

Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан
  • капуста броколі - 1 качан
  • морква - 1 шт.
  • Інгредієнти для заправки:
  • оливкова олія - 4-5 ст. л.
  • лимонний сік - 1,5 ст. л.
  • листя базиліка - 15 шт.
  • часник - 4 зубчики
  • сіль

  • Спосіб приготування:

    Цвітну капусту та капусту броколі розібрати на суцвіття. Моркву почистити і нарізати доволі товстими кружальцями.

    В киплячу солену воду покласти моркву, поварити 5 хв. Потім викласти броколі та цвітну капусту, варити все разом 10 хв. Після чого вміст каструлі відкинути на друшляк і остудити під струменем холодної води.

    Готуємо заправку. Листя базиліка та часник подрібнити ножем.

    Часник з базиліком викласти у невелику посудину, посолити і додати оливкову олію. Потім додати лимонний сік і все перемішати.

    Відварені овочі (броколі, цвітну капусту та моркву) викласти в миску, додати заправку і перемішати, при потребі досолити. Салат з броколі та цвітної капусти готовий.