Бабусині страви: "Салат з буряків з пікантною заправкою"

Бабусині страви: "Салат з буряків з пікантною заправкою"

Салат з буряків з пікантною заправкою готується просто і добре смакує. Це рецепт для тих, хто любить здорове харчування.

  • Інгредієнти:
    картопля: 4 шт.
    буряк: 2 шт.
    яблуко кислих сортів: 2 шт.
    почищене гарбузове насіння: 1 жменя
    лимонний сік: 1 ст. ложка
    Для заправки
    натуральний йогурт: 6 ст. ложок
    чорнослив без кісточок : 40 г.
    тертий корінь хріну: 1 ст. ложка
    гарбузова олія : 1 ст. ложка
    сіль, чорний мелений перець за смаком

  • Спосіб приготування:
    Чорнослив залити кип’ятком на 15 хвилин, тоді відкинути на друшляк і порізати дрібними шматочками.
    Змішати йогурт з гарбузовою олією, чорносливом та тертим хроном, посолити і поперчити за смаком. Поставити заправку в холодильник хоча б на 1,5 – 2 год.
    Картоплю і буряк помити, загорнути кожен овоч в фольгу і запікати в розігрітій до температури 180˚С духовці, поки овочі не стануть м’якими. Готові запечені овочі охолодити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці.
    Яблука помити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці, викинувши серцевину. Заправити яблука лимонним соком і перемішати. Гарбузове насіння трохи подрібнити ножем і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді протягом кількох хвилин, постійно помішуючи.
    Акуратно викласти салат порціями на тарілки. Салат потрібно викладати шарами: спершу картопля, тоді буряк і яблука. Шари овочів посолити і поперчити за смаком. Полити зверху заправкою і посипати гарбузовим насінням.

    *Гарбузова олія, окрім того, що надасть салату неперевершеного смаку, збагатить його цілим комплексом вітамінів, мінералів та біологічно активних речовин.