Бабусині страви: "Салат з хурмою, гранатом і теплим сиром"

Бабусині страви: "Салат з хурмою, гранатом і теплим сиром"

Інгредієнти:

  • Сир козячий м'який - 150-200 грам (в крайньому випадку замінити адигейським)
  • Волоські горіхи, обсмажені на сухій сковородці - 100 грам
  • Листовий салат - 100-150 грам
  • Хурма - 2 штуки середньої м'якості
  • Гранат - 1 середнього розміру, зерна
  • Свіжий базилік - кілька листочків (за бажанням)
  • мелений перець
  • Для соусу-заправки:
    Гранатовий сік - 50 мл або розведений наршараб (уварений гранатовий сік)
    Оливкова олія або краще масло волоського горіха - 2 ст.ложки
    Один подрібнений зубчик часнику
    Цукор (краще коричневий) - половина 1 столової ложки

  • Спосіб приготування:

    Змішайте разом інградієнти для заправки.
    Гранат почистити на зерна, хурму порізати часточками кубиками. З козячого сиру сформувати кульки і посипати їх меленим перцем.
    Підсмажені на сухій сковороді ядра волоського горіха можна сховати всередину сирних кульок. А можна і не ховати.
    Блюдо викласти салатними листами, що залишились зелень посікти і посипати на блюдо разом з хурмою, гранатом і базиліком.
    Перед подачею сирні кульки запекти хвилини 3-4 в гарячій духовці. Потім додати в салат і полити знову перемішаною заправкою.