Бабусині страви: "Салат з кальмарами і перепелиними яйцями"

Бабусині страви: "Салат з кальмарами і перепелиними яйцями"

Салат з кальмарами і перепелиними яйцями - гарна страва на святковий стіл. Проста і в той же час вишукана.

  • Інгредієнти:
    кальмари: 4 шт.
    перепелині яйця: 10 шт.
    болгарський перець: 1 шт.
    огірки: 4 шт.
    листовий салат за смаком
    червона цибуля: 1 шт.
    майонез: 3 ст. ложки
    соєвий соус: 1 ст. ложка
    лимонний сік: 1 ч. ложка
    мед: 1 ч. ложка
    сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:
    Кальмари почистити, видалити тонку плівку і зварити в підкисленій лимонним соком воді до м’якості. Охолодити, нарізати кількцями або пів кільцями.
    Яйця зварити у підсоленій воді і розрізати на четвертинки. Цибулю почистити і нарізати тонкими кільцями. Перець та огірки помити і почистити і нарізати шматочками довільної форми. Салат помити і порвати руками.
    Змішати овочі, яйця та кальмари і злегка посолити.
    Майонез, соєвий соус, лимонний сік та мед змішати до однорідної маси і заправити нею салат.

    * Кальмари треба класти в киплячу воду і готувати 2-3 хвилини, постійно перевіряючи їх готовність. Якщо кальмари переварити, вони стануть жорсткими. Та все ж і в цій ситуації можна зарадити – треба продовжувати варити кальмари 40-50 хвилин, а то й більше, і вони в результаті таки стануть м’якими.