Бабусині страви: "Салат з куркою і яйцем пашот"

Бабусині страви: "Салат з куркою і яйцем пашот"

Інгредієнти:

  • Для салату:
  • куряча грудка - 1 шт.
  • яйця - 2 шт.
  • картопля - 2 шт.
  • помідори черрі - жменя
  • салатний мікс за смаком
  • рослинна олія для смаження
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • Для заправки:
  • оливкова олія - 3 ст. ложки
  • лимонний сік (або винний оцет) - 1 ч. ложка
    зерниста гірчиця - 1 ч. ложка
    сіль і чорний мелений перець за смаком


  • Спосіб приготування:

    Приготуйте заправку: збийте виделкою гірчицю і лимонний сік, потім, продовжуючи збивати, потроху додавайте оливкове масло. Приправте сіллю і перцем.

    Картоплю почистіть і поріжте кружками. Обсмажте картоплю з усіх боків на олії.

    Курячу грудку змастіть рослинною олією, приправте сіллю і перцем і обсмажте на грилі (або сковороді-гриль).

    Відваріть яйце пашот.

    Столову ложку заправки додайте до картоплі, перемішайте і викладіть її на тарілку. У мисці з'єднайте салатні листя і помідори черрі, нарізані половинками або четвертинками, додайте більшу частину заправки, перемішайте і викладіть в тарілку поверх картоплі. Курячу грудку наріжте тонкими скибочками, викладіть на салатні листя, в середині розмістіть яйце пашот і полийте залишками заправки.