Бабусині страви: "Салат з квасолі по-аргентинськи"

Бабусині страви: "Салат з квасолі по-аргентинськи"

Інгредієнти:

  • червона заморожена квасоля - 2 банки
  • заморожена зелена стручкова квасоля - 300 г
  • оливкова олія - 0,5 склянки
  • часник - 4 зубці
  • стебла селери - 2 шт.
  • лимонний сік - 2 ст. л.
  • зелень петрушки - 1 пучок
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Відкинути консервовану квасолю на друшляк, дати рідині стекти. Часник почистити, помити і подрібнити.

    2. У ступці розтерти часник, додаючи поступово сіль, лимонний сік та оливкову олію. Залити квасолю цим соусом, перемішати та дати постояти 25 хвилин.

    3. Закип’ятити в каструлі 2 літри води, додати трохи солі та всипати зелену стручкову квасолю. Варити її протягом кількох хвилин до готовності. Відкинути на друшляк і промити холодною водою.

    4. Селеру помити і порізати тонкими шматочками. Зелень петрушки помити, посушити і порізати не надто дрібно.

    5. Викласти в миску обидва види квасолі, селеру, посолити і поперчити за смаком. Ретельно все перемішати та посипати зеленню петрушки перед подачею.