Бабусині страви: "Салат з маринованими артишоками"

Бабусині страви: "Салат з маринованими артишоками"

Вишуканий салат, традиційний для французької кухні.

  • Інгредієнти:
    артишоки мариновані – 1 банка,
    рисова вермішель – 50 г,
    помідори – 1-2 шт.,
    оливки та маслини – 20 шт.,
    соєвий соус – 3-4 ст. ложки,
    часник – 1 зубчик,
    рукола – півпучка,
    кедрові горішки, лимонний сік, сіль та свіжомелений чорний перець – за смаком.

  • Спосіб приготування:
    1.Зварити рисову вермішель згідно з інструкцією на упакуванні і промити холодною водою.
    2. Помідори, оливки та маслини порізати, часник почистити і пропустити через часникодавку, руколу промити й обсушити, кедрові горішки підсмажити на сухій сковороді.
    3. Приготувати заправку: маринад з артишоків (3-4 ст. ложки) змішати з соєвим соусом, лимонним соком, часником, посолити та поперчити за смаком.
    4. Змішати помідори, оливки, маслини, руколу, артишоки, вермішель і залити заправкою. Перед подачею до столу посипати салат кедровими горішками.