Інгредієнти:
30 мл винного оцту
30 гр гірчиці діжон
100 мл оливкової олії
2 зубчики часнику
петрушка
зелена цибуля
Спосіб приготування:
1. Помити печінку та залити її холодним молоком.
2. Шпинат помити, відірвати хвостики та поламати на кусочки. Салат помити та поламати на кусочки. Відставити.
3. Бекон нарізати на шматки та обсмажити, щоб був хрустким.
4. Витягнути печінку з молока. Легко посолити. В жирі, який залишився з бекону, обсмажуємо печінку так, щоб вона була рожевою всередині. Відставити.
5. Готуємо крутони: Хліб нарізати кубиками та легко обсмажити.
6. Готуємо заправку: Розчинити сіль в оцті. Додати перець та гірчицю. Потрошки додавати олію, помішуючи. Додати часник, подрібнений, петрушку та зелену цибулю.
7. До шпинату та салату додати печінку, бекон, крутони та заправку. Добре вимішати. Попробувати, якщо потрібно ще солі або перцю, додати.
8. Готуємо яйця пашот: У велику каструлю набираємо 3/4 води. Додаємо оцет та щедро солимо. Доводимо воду до кипіння. Скручуємо вогонь, так, щоб вода ледь кипіла. По-одному розбиваємо яйце спочатку в мисочку, а потім в воду. Коли білок починає біліти, потрібно акуратно обкручувати його навколо жовтка, щоб він не відокремився. Готувати яйця по 3 хвилини кожне. Акуратно витягнути і викласти на тарілку.
9. На тарілку викласти салат, зверху викласти яйце пашот.