Бабусині страви: "Салат зі спаржею"

Бабусині страви: "Салат зі спаржею"

Інгредієнти:

  • спаржа 200г
  • помідор 1-2 шт.
  • варене яйце 1шт
  • зелень петрушки
  • Для заправки:
  • оливкова олія 1ст.л.
  • лимонний сік 1ст.л.
  • сіль щіпка

  • Спосіб приготування:

    Підготувати продукти: квасолю помити, обрізати кінчики, нарізати на шматочки (стручок на 3-4 частини). Відварити в підсоленій воді протягом 5-8 хв до м'якості. Відкинути на друшляк, обдати крижаною водою для збереження зеленого кольору. З'єднати продукти для заправки, перемішати. Яйце і помідор нарізати часточками (або кубиками), зелень подрібнити, додати до квасолі, влити заправку, акуратно перемішати.

    Для салату зі спаржою краще брати молоді стручки квасолі. У зрілих перед варінням необхідно видалити прожилки.