Бабусині страви: "Салат зі стручкової квасолі"

Бабусині страви: "Салат зі стручкової квасолі"

Інгредієнти:

  • стручкова квасоля - 1 кг
  • помідори (стиглі) - 1 кг
  • цибуля - 0,5 кг
  • морква - 0,5 кг
  • соняшникова олія - 1 стакан
  • цукор - 2 ст. ложки
  • оцет - 2 ст. ложки
  • часник - 3-4 великих зубці
  • чорний мелений перець - 1 ч. ложка

  • Спосіб приготування:

    Квасолю помийте, відріжте кінчики. Стручки розріжте на 2-3 частини. Залийте кип’яченою водою і відваріть 15 хвилин. Злийте воду.
    Цибулю поріжте півкільцями. В сковороду налийте половину порції соняшникової олії і підсмажте цибулю до прозорості.
    Моркву почистіть, потріть на крупній тертці і підсмажте на олії, що залишилася.
    Помідори поріжте і подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера.
    В ємність, в якій готуватимете салат, викладіть квасолю, цибулю, моркву і помідори. Закип’ятіть. Додайте цукор, сіль і перець. Готуйте 20-25 хвилин.
    Часник потріть на тертці або пропустіть через прес, додайте до салату. Влийте оцет і варіть ще 10 хвилин.
    Розкладіть салат по баночках. Стерилізуйте півлітрові банки після закипання води 30 хвилин, літрові – 40-45 хвилин. Закатайте кришками.