Бабусині страви: "Салат з тунцем і цукіні"

Бабусині страви: "Салат з тунцем і цукіні"

Інгредієнти:

  • консервований тунець у власному соці - 500 г
  • цукіні середнього розміру - 3 шт
  • помідори - 6 шт
  • оливки і маслини без кісточок - 120 г
  • часник - 3-4 зубчики
  • оливкова олія - 4-5 ст. ложок
  • бальзамічний оцет - 2-3 ст. ложки
  • сушені трави - за смаком
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. М’ясо тунця розім’яти так, щоб вийшли шматочки середнього розміру.

    2. Цукіні очистити і обрізати плодоніжки, вимити.

    3. Розрізати цукіні спочатку вздовж, а потім на тонкі шматочки. Злегка обсмажити шматочки цукіні на оливковій олії.

    4. Тим часом приготувати заправку. Для цього змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль, трави і подрібнений часник.

    5. Готові ще теплі цукіні полити заправкою і відставити на 30 хвилин.

    6. Тим часом помідори вимити, видалити плодоніжки і нарізати невеликими шматочками, видаливши при цьому насіння.

    7. Шматочки тунця, помідорів, маслини і оливки змішати з цукіні, политими заправкою. Дати готовому салату трохи настоятися.