Бабусині страви: "Сало сухого засолу"

Бабусині страви: "Сало сухого засолу"

Інгредієнти:

  • на 5 кг сала
  • 1 кг крупної морської солі,
  • 5 ст.л меленого перцю.
  • 5 головок часнику.

  • Спосіб приготування:

    Купуємо свіже сало з м'ясним прошарком, краще на ринку.
    Приготувати суміш з солі, перцю і подрібненого часнику.
    Трохи насипаємо на дно емальованої каструлі в якій будемо засолювати.
    Сало нарізати на шматки приблизно 5х10, обваляти злегка придавлюючи в суміші з солі, перцю і часнику. укластив кастрюлю. Никриваємо чистим рушником залишаємо на добу.
    Після чого ставимо на нижню полицю холодильника на 5-6 діб.
    Потім загорнути кожен шматок у фольгу або пергамент і зберігати в морозилці.