Бабусині страви: "Самоси"

Бабусині страви: "Самоси"

Інгредієнти:

  • Борошно 450 гр.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Холодної води 175 мл.
  • Лук 1/2 шт.
  • Відварну картоплю 350 г.
  • Заморожений зелений горошок 150 г.
  • Коріандр 1/4 ч.л.
  • Базилік 1/4 ч.л.
  • Масло для смаження.

  • Спосіб приготування:

    Змішайте борошно, вершкове масло і сіль. Додайте стільки води, скільки увійде, що б замісити тісто.
    Готовому тісту дайте постояти годину. На рослинному маслі пасеруйте цибулю з приправами, окремо обсмажте відварену картоплю і горошок.

    Посоліть поперчіть. Розділіть тісто на порції. Розкачайте в овал, розріжте навпіл. Поверніть з тіста кульочок і укладіть начинку.

    Защипите края і обсмажте в гарячому маслі з обох сторін 10-12 хвилин. Подавайте гарячими або холодними.

    Вийшло 20 шт. Час приготування 90 хвилин.