Бабусині страви: "Шампіньйони в соєво-медовому маринаді"

Бабусині страви: "Шампіньйони в соєво-медовому маринаді"

Інгредієнти:

  • шампіньйони - 500 г
  • оливкова олія - 2 ст. ложки + для смаження
  • мед - 0,5 ст. ложки
  • лимон - 0,5 шт
  • соєвий соус - 2 ст. ложки
  • білий мелений перець - 2 дрібки
  • сіль - 2 дрібки
  • чебрець сушений - 2 ч. ложки

  • Спосіб приготування:

    Дрібні шампіньйони помийте і за бажанням зніміть з капелюшків шкірку.

    Посипте шампіньйони сухим чебрецем, сіллю, білим меленим перцем.

    Полийте шампіньйони оливковою олією, лимонним соком, соєвим соусом. Капелюшки можна злегка надрізати навхрест, щоб гриби краще промаринувалося. Накрийте ємність з грибами харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 6 годин.

    Дістаньте шампіньйони з холодильника.

    Обсмажте шампіньйони на оливковій олії на сильному вогні пару хвилин. Подавайте на стіл у гарячому або холодному вигляді.