Бабусині страви: "Шарлотка з хліба у мультиварці"

Бабусині страви: "Шарлотка з хліба у мультиварці"

Смачна та незвичайна шарлотка, мрія кожного ласуна. Цей рецепт багатьом здається незвичним і якимось дивним, адже набагато звичніше готувати шарлотку з тіста.


Насправді шарлотка готується якраз зі шматочків хліба, тому цей рецепт можна вважати класичним. Цей пиріг спочатку стали готувати в небагатих сім'ях ще кілька століть тому. Решта шматочки хліба шкода було викидати, тому їх заливали яйцями і відправляли в піч. Яблука в якості начинки теж були вибрані не випадково, так як ці фрукти широко поширені на всій території Європи і завжди були доступні всім верствам населення. Поступово цей нехитрий і смачний пиріг завоював популярність і у багатьох людей, він був включений навіть в королівське меню. Хліб став все частіше замінятися тістом, дріжджовим або листковим, поступово старий рецепт відійшов у минуле. Таку шарлотку можна легко і швидко приготувати в духовці, деякі примудряються використовувати мікрохвильову піч, а я поділюся рецептом для мультиварки. Такий десерт можна приготувати тоді, коли немає бажання довго возитися на кухні, але хочеться чогось смачненького.

Щоб приготувати шарлотку з хлібом в мультиварці, вам знадобиться:
- батон - 1 шт.
- молоко - 500 мл
- яйця курячі - 5 шт.
- цукор - 3 ст. л.
- яблука - 5 шт.
- масло вершкове - 10 г
- кориця мелена - на смак
- цукор ванільний - на смак


Як приготувати шарлотку з хлібом в мультиварці:
1. У глибоку посудину вбиваємо яйця, далі додаємо до них необхідну кількість ваніліну, цукру, а також невелика кількість заздалегідь розігрітого молока. Збиваємо їх за допомогою міксера або віночка до отримання однорідної рідкої маси.
2. Яблука миємо, чистимо і ріжемо пластинками, не забуваємо видалити серцевину.
3. Батон також нарізаємо і кладемо в яєчну суміш, щоб він міг як слід просочитися.
4. Далі змащуємо форму вершковим маслом, щоб нічого не прилипло і не пригоріло, і викладаємо зверху батон. Далі кладемо яблука, потім посипаємо за смаком корицею, знову кладемо шар з батона і знову яблука.
5. Тепер встановлюємо мультиварку в режим для випічки тіста і запікаємо шарлотку протягом 1 години. Якщо залишиться суміш з яєць, то перед випіканням нею можна буде полити блюдо зверху, вийде доволі соковито та смачно.