Бабусині страви: "Шашлик"

Бабусині страви: "Шашлик"

Як відомо на Кавказі шашлик - це страва номер один. Ні, мабуть на Кавказі шашлик - це навіть не страва, а ідол, якому всі без винятку поклоняються.
Інгредієнти:

  • 500 г ніжної баранини,
  • сіль і перець,
  • цибуля, нарізана кільцями,
  • 2 дольки часнику,
  • олія, 200 г помідорів,
  • 200 г шпику,
  • зелень петрушки,
  • зелена цибуля,
  • сіль,
  • перець.

  • Спосіб приготування:

    Баранину нарізати на шматки завдовжки 2 см і завтовшки 1 см, трохи відбити і покласти ненадовго в маринад, приготований із олії, цибулі, перцю, солі й подрібненого часнику. Насадити на вертел, чергуючи, скибочки м’яса, цибулі, помідорів, шпику. Смажити над дерев’яним вугіллям або просто на сковороді в олії або маргарині.
    На гарнір можна подати рис або зелену цибулю, посипати зеленню петрушки.