Бабусині страви: "Шифоновий бісквіт"

Бабусині страви: "Шифоновий бісквіт"

Інгредієнти:

  • 4 білка
  • 2 жовтки
  • 130 гр.борошна
  • 80 гр. +25 гр.цукру
  • 1.5 ч.л.розпушувача
  • 1/8ч.л.солі
  • 90мл.молока/теплого.нагрітого до 30 градусів
  • 65 мл.рослинної олії без запаху
  • ваніль, цедра 1 лимона
  • форма діаметром 26 см. / не змащувати і пекарським папером не застеляти

  • Спосіб приготування:

    Борошно, цукор(80г) і сіль, розпушувач просіяти 3 рази.
    Жовтки, молоко, ваніль, цедру збити міксером на великій швидкості до білої піни.
    З'єднати борошняну і жовткову суміші і добре перемішати лопаткою до однорідної маси.
    Білки збити з цукром(25г) до стійких піків.
    Додати 1/4 частина білків в жовтково-масляну смесь. Акуратно перемішати знизу вверх.методом складання.
    Додати інші білки й перемішати таким самим способом, отримавши однорідну пухнасту бісквітну масу
    Випікати в добре нагрітій духовці при 160 "25-30 хвилин.
    Готовому бісквіту дати вистигнути, звільнити від форми.