Бабусині страви: "Шоколадне морозиво"

Бабусині страви: "Шоколадне морозиво"

Для тих, хто вважає, що краще шоколаду може бути тільки шоколад, припаде до смаку рецепт шоколадного морозива.
Інгредієнти:

  • 150 г молока (для суміші і для розчинення порошку какао),
  • 200 г вершків,
  • 1 яйце або 2 жовтки,
  • 1 ст. ложка какао-порошку
  • 120 г цукру,
  • 2-3 г желатину

  • Спосіб приготування:

    Какао добре розтирають із цукром, додаючи гаряче молоко, ретельно розмішують у яєчно-молочну суміш. Потім ставлять на край плити і, безупинно помішуючи, варять при температурі не вище 75 градусів С до загуснення і зникнення піни на поверхні маси. Після цього додають желатин, розмішують і охолоджують.

    Потім проціджують крізь марлю в банку і заморожують. При замороженні потрібно періодично помішувати вміст банки й очищати з її стінок замерзлий шар.