Бабусині страви: "Шоколадне печиво з горішками"

Бабусині страви: "Шоколадне печиво з горішками"

Інгредієнти:

  • 1 стакан = 250 мл
  • 26 шт гофрованих паперових формочок для кексів
  • 100 гр вершкового масла
  • 3 жовтки
  • 100 гр борошна
  • 1/2 склянки цукрової пудри
  • 5 гр ванільного цукру
  • 80 гр мигдалю
  • 1 стол.ложка какао
  • 2 стол.ложки тертого шоколаду
  • 26 горішків для прикраси (тут мигдаль і фундук)

  • Спосіб приготування:

    Мигдаль опустити в окріп на пару хвилин, очистити від шкірки, обсушити й подрібнити за допомогою кавомолки.
    У розтоплене вершкове масло всипати цукрову пудру і ванільний цукор, збити за допомогою міксера на малих оборотах.Не перестаючи збивати додати жовтки і какао. Потім всипати просіяне борошно, перемішати суміш ложкою. Ввести в тісто мелений мигдаль (1,5 стол.ложки горіхів відкласти в сторонку) і перемішати до однорідної маси.
    Готове тісто покласти в кондитерський шприц або мішок і випустити в гофровані формочки (змащувати форми не потрібно). Поверхню виробів посипати меленим мигдалем (1,5 стол.ложки) і тертим шоколадом, в центр увіткнути по горішку.
    Випікати печиво в розігрітій духовці до t = 150С 15 хвилин.