Бабусині страви: "Шоколадний штрейзель"

Бабусині страви: "Шоколадний штрейзель"

Інгредієнти:

  • Сир домашній: 500 г
  • яйця: 4 шт
  • цукор: 1 стак
  • ванлін
  • какао: 1 ст.л
  • борошно: 0,75 стак
  • вершкове масло: 60 г

  • Спосіб приготування:

    Сир краще брати кремистий або гарненько його збити в комбайні до однорідності з жовтками і ваніліном.
    Якщо сир сухуватий, то додайте трохи молока або сметани.
    Окремо збити білки з цукром до стійких піків. Вмішати підготовлений сир (акуратно).

    Штрейзель робимо виделкою, розминаючи одночасно всі компоненти(какао, борошно, масло і 1 столову ложку цукру).
    Коли розімнете шматок масла, поперебирайте штрейзель руками роблячи крихту.
    Поступово штрейзель потемніє до шоколадного кольору, і це значить, що він готовий.

    Далі 1 / 2 штрейзеля викладаємо на дно форми (вистелену пекарським папером), потім сир, і зверху посипаємо залишками штрейзеля.
    Печемо близько 40 хв в попередньо нагрітій духовці (180С).