Бабусині страви: "Шоколадний торт"

Бабусині страви: "Шоколадний торт"

Інгредієнти:

  • Крем-чіз - 125 гр.
  • Масло вершкове - 60 гр.
  • Цукор - 3/4 ст. (180 гр.)
  • Яйця - 2 шт. (120 гр.) Злегка збиті
  • Ваніль (есенція) - 1 ч.л.
  • Шоколад - 60 гр. розтоплений
  • Борошно - 2 ст. (300 гр.)
  • Какао - 1/4 ст (20 гр.)
  • Сода (розпушувач) - 1 ч.л. (5 гр.)
  • Вода - 3/4 ст. (180 гр.)
  • КРЕМ:
    Шоколад темний - 150 гр.
    Вершки жирні - 60 гр.
    Шоколад кольоровий - 200 гр.
    Вершки - 50 гр.
    Ганаш:
    Шоколад темний - 200 гр.
    Вершки 35% - 150 гр.


  • Спосіб приготування:

    Дві форми діаметром 20 см змастити маслом і вистелити папером для випічки.
    Кілька разів просіяти разом борошно, какао, соду.
    Міксером збити крем-чіз, масло і цукор до пишної, кремової маси. Додати порціями яйця, ваніль, шоколад і збити все до однорідної маси.
    Додаючи по черзі борошняну суміш і воду (за 2 - 3 рази) акуратно за допомогою лопатки або ложки замісити пишне, однорідне і майже гладке тісто.
    Розкласти тісто у форми і розрівняти, трохи піднявши тісто до країв форми. ВИпікати в розігрітій духовці (до 180 градусів) хвилин 20-25, до сухої сірники. Остудити хвилин 10 у формі, а потім на решітці. Кожну випічку «зачистити» від нерівностей і розрізати на два коржі.
    КРЕМ:
    Шоколад темний і кольоровий прогріти разом з вершками на водяній бані або в МП. Розмішати до гладкої маси
    Зібрати торт, по черзі змащуючи коржі кольоровим і темним шоколадним кремом.
    Ганаш:
    Шоколад нарізати на однакові шматочки, залити гарячими вершками і розмішати до гладкої маси. Дати масі трохи охолонути і, встановивши торт на грати, вилити ганаш зверху.
    Прикрасити за своїм бажанням. У нас - кульки-"трюфеля" з обрізків тіста (крихта), масла, цукру, вершків й темного шоколаду.