Бабусині страви: "Шоколадно-кавові кекси"

Бабусині страви: "Шоколадно-кавові кекси"

Інгредієнти:

  • 100 гр. м'якого масла
  • 100 гр. цукру
  • 2 яйця
  • 2 ч.л. розчинної кави
  • 75 гр. борошна
  • 1 ч.л. теплої води
  • 25 гр. какао
  • Для крему:
  • 40 гр. м'якого масла
  • ванільна есенція
  • цукрова пудра
    цукрова пудра для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    1. Масло та цукор розтерти до однорідної маси.
    2. Яйця ретельно збити.
    3. Каву розвести з водою у чашці та додати до збитої яєчної суміші. Суміш з'єднати з цукрово-масляними інгридієнтами. Поступово додати борошно, яке заздалегідь перемішуємо з какао.
    4. За бажанням у форми для кексів кладемо паперові кошички. Можна обійтися без них, але не забуваємо змастити форми маслом.

    5. Випікати кекси слід при 180 градусах приблизно 15 хвилин, поки кекси не затверднуть.
    6. Чекаємо поки вони вистигнуть, гострим ножем зрізаємо вершечок кожного кексу та змащуємо ванільним кремом, притрушуємо цукровою пудрою. Можна верх кексів не зрізати, а просто зверху прикрасити кремом.
    7. Крем готуємо так: ретельно перемішуємо усі інгредієнти між собою.