Бабусині страви: "Штрудель з вишнями та горішками"

Бабусині страви: "Штрудель з вишнями та горішками"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 125 г борошна + ще трохи для вимішування
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • щіпка солі
  • 100 мл теплої води
  • Для начинки:
  • 600 г вишні
  • 100 г мигдалю
  • 50 г родзинок
  • 50 г волоських горіхів
  • 2 ст.л. коньяку
    2 ст.л. цукру

    Для подачі:
    цукрова пудра
    морозиво

  • Спосіб приготування:

    1. Готуємо тісто. У миску просіваємо борошно, солимо, в центрі робимо поглиблення. Вливаємо масло і воду. Замішуємо однорідне тісто. Насипаємо на чистий стіл близько 1 ст.л. борошна, кладемо тісто і починаємо місити. Місимо добре, поки тісто не стане м'яким, еластичним і абсолютно не липким. Воно не повинно бути занадто крутим. Кладемо його в мисочку, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
    2. Родзинки заливаємо ромом і залишаємо при кімнатній температурі. Мигдаль мелемо в кавомолці або блендером. Вишню розморожуємо і злегка віджимаємо. Сік зливаємо.

    3. На стіл кладемо кухонний рушник (зрозуміло, чисте) і рівномірно припудрюємо борошном. У центр кладемо тісто. Починаємо розгортати тісто під розміри рушника. Як тільки довше розгортати стане неможливо - відкладаємо в бік качалку і починаємо витягати тісто руками. Якщо тісто замішане правильно - воно буде дуже добре тягнутися. Тому не бійтеся, але все ж не робіть зайвих різких рухів. Добре витягнуте тісто має бути дуже тонким. Якщо у вас вже добре набита рука - ви можете розгортати і без рушника, але з ним набагато простіше.
    4. Починаємо викладати начинку. Відразу розраховуйте, що по краях повинні бути відступи приблизно по парі сантиметрів, плюс близько 15 см вільного тесту з краю, протилежного тому, з якого ви почнете згортати штрудель. Посипаємо тісто меленим мигдалем або сухарями. Кладемо родзинки і нарубані волоські горіхи. Кладемо вишню, посипаємо її цукром. За допомогою рушнику починаємо згортати рулет, починаючи з вузького боку. Звертаємо повністю, бічні краї защипуємо. Кладемо в змащену маслом форму для запікання, змащуємо розтопленим маслом і посипаємо цукром. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
    5. Виймаємо, даємо постояти хвилин десять, посипаємо цукровою пудрою ( за бажанням). Нарізаємо і подаємо теплим з кулькою морозива.