Бабусині страви: "Сирні батончики"

Бабусині страви: "Сирні батончики"

Інгредієнти:

  • твердий сир: 250 г
  • молоко: 500 мл
  • борошно: 250 г
  • панірувальні сухарі: 100 г
  • вершкове масло: 75 г
  • яйця: 2 шт.
  • жовтки: 3 шт.
  • сіль: за смаком
  • олія: для смаження
  • зелень кропу : для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    1. Масло порізати на шматки, викласти в каструлю й нагрівати на невеликому вогні. Коли масло повністю розтопиться, всипати до нього 175 г муки і, постійно помішуючи, далі нагрівати до утворення однорідної маси. Зняти з вогню, додати молоко і ретельно перемішати (можна за допомогою міксера). Знову поставити на вогонь і нагрівати, увесь час мішаючи. Маса повинна бути густою, без грудочок. Зняти з вогню й по одному додати жовтки, щоразу ретельно перемішуючи тісто.

    2. Сир потерти на дрібній тертці й змішати з тістом.

    3. Викласти тісто на деко, зателене харчовою плівкою у вигляді прямокутника висотою приблизно 1,5 см. Покласти у холодильник до повного охолодження. Холодне тісто розрізати на батончики довільної величини.

    4. Викласти в окремі тарілки решту борошна, сухарі і яйця, збиті з сіллю. Вмочувати батончики почергово у борошно, збиті яйця і сухарі, й обсмажувати в олії з усіх боків до утворення золотистої скоринки. Подавати холодними, оздобивши зеленню кропу.

    * За бажанням до тіста можна додати зелень, шматочки ковбаси, болгарського перцю тощо.

    * Готові батончики краще вибирати на решітку або паперові серветки, щоб стік зайвий жир.