Бабусині страви: "Сирні палички"

Бабусині страви: "Сирні палички"

Інгредієнти:

  • Борошно - 600г
  • Масло вершкове або маргарин - 300г
  • Сир тертий - 300г
  • Яйця (тільки жовтки) - 2шт
  • Сметана - 50г
  • Дріжджі - 200г
  • Сіль

  • Спосіб приготування:

    • Маргарин або вершкове масло перетирається з борошном.

    • Потім додаються жовтки і попередньо розчинені в теплому молоці дріжджі, сметана, сіль.

    • Замішується тісто - по консистенції щось середнє між тістом на оладки і млинці.

    • Готове тісто розморожується протягом години.

    • Далі з тіста формуються ковбаски довжиною приблизно 10 см і товщиною з палець.

    • Палички викладаються на лист, попередньо змащений маслом.

    • Поверхня паличок змащується злегка збитими яєчними жовтками.

    • Потім палички рясно посипаються тертим сиром і випікаються в духовій шафі до готовності.

    • Коли утворюється рівномірна красива сирна скоринка, палички готові.

    • Подаються сирні палички до пива, але і без нього вони неймовірно смачні.