Бабусині страви: "Сирні палички"

Бабусині страви: "Сирні палички"

Інгредієнти:

  • Грюер (швейцарський сир) 150 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Борошно пшеничне 150 г
  • Молоко коров'яче 100 мл
  • Розпушувач тіста 3 г

  • Спосіб приготування:

    Натріть сир на крупній тертці. Сорт сиру можна змінювати, але пам'ятайте, що від нього сильно залежить смак кінцевого блюда. Якщо ви візьмете менш гострий і солоний сорт, потрібно буде збільшити кількість солі.
    Розм'якшене масло змішайте з натертим сиром.
    Додайте борошно, молоко, розпушувач і сіль. Швидко замісіть тісто.
    Скачайте тісто в шар і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

    Охолоджене тісто розкачайте в пласт товщиною близько 5 мм і наріжте на вузькі смужки шириною 2 см і довжиною близько 15 см. Кожну смужку накрутіть на паличку чи олівець, а потім акуратно вийміть її.
    Розкладіть спіральки на листі, застеленому папером для випічки і поставте в розігріту до 200 градусів духовку.
    Випікайте близько 15 хвилин до золотистого кольору.