Бабусині страви: "Сирна запіканка з білим шоколадом та малиною"

Бабусині страви: "Сирна запіканка з білим шоколадом та малиною"

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний пастоподібний (у мене 10% жирності) - 250 г
  • сметана (у мене 15% жирності) - 150 г
  • яйця невеликого розміру - 3 шт.
  • білий шоколад - 100 г
  • манна крупа - 2 ст. л.
  • цукор - 50 г
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • малина - 200 г
  • панірувальні сухарі для присипання форми

  • Сир викласти у посудину, додати сметану, манну крупу і перемішати ложкою. Якщо сир у вас зернистий (а не пастоподібний), його слід перетерти через сито або разом зі сметаною подрібнити в блендері.
    На водяній бані повністю розтопити білий шоколад.
    В окремій мисці міксером збити яйця з цукром і ванільним цукром до світлої пишної маси.
    Збиті яйця додати до сирної маси і перемішати міксером.
    Потім до сирно-яєчної суміші додати розтоплений білий шоколад і знову перемішати міксером.
    В кінці додати малину і акуратно перемішати ложкою.
    Форму змастити вершковим маслом або маргарином і щедро присипати панірувальними сухарями. У форму вилити підготовлену суміш і запікати у розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хв.
    Потім запіканку трохи вистудити і присипати цукровою пудрою. До столу подавати в телпому чи холодному вигляді.