Бабусині страви: "Сирне морозиво з журавлини"

Бабусині страви: "Сирне морозиво з журавлини"

Інгредієнти:

  • 200 гр. журавлини
  • 225 гр. цукру
  • 450 гр. сиру домашнього
  • 300 мл. жирних вершків
  • 2 ст.л. меду
  • 2 ст.л. тертого мигдалю

  • Спосіб приготування:

    Журавлину промиємо, кілька разів змінюючи воду. Промиту ягоду осушимо, розклавши на рушник.
    Подрібнимо журавлину вручну або в блендері. Змішаємо з половиною цукру.
    Сир змішаємо з рештою цукром до консистенції крему.
    Вершки збити в круту піну і підмішати в сирних крем. Змішаємо з журавлиною.
    Форму (для пудингу, або салатник) змажемо медом. Посиплемо медовий шар тертим мигдалем і перекладемо в форму сирно-журавлинний крем.
    Помістимо його на 4-5 годин в морозилку.
    Перед подачею на стіл зануримо форму на кілька секунд у гарячу воду, викладемо вміст на блюдо. (Прикрасити можна збитими вершками і ягодами журавлини).
    P.S. Це морозиво можна робити і без пункту обсипання медом з горіхами.