Бабусині страви: "Сирне печиво-тістечка з фруктами"

Бабусині страви: "Сирне печиво-тістечка з фруктами"

Інгредієнти:

  • сир 200 г
  • масло вершкове 100 г
  • жовток 1 шт.
  • сметана 1 ст. л.
  • борошно 220 г
  • розпушувач 1 ч. л.
  • крем:
  • сир 200 г
  • сметана 2 ст. л.
  • жовток 2 шт.
  • цукор 50-100 г
    ванільний цукор
    абрикоси або персики консервовані, вишня
    цукрова пудра

  • Спосіб приготування:

    Для крему збити сир з цукром, ванільним цукром, сметаною і жовтками в повітряну масу.
    Для тіста розм'якшене масло порубати з борошном та сиром в крихту, додати жовтки, розпушувач, погашений в сметані, і замісити м'яке тісто.
    Охолодити в холодильнику 30 хв.
    Розкачати тонко в прямокутний пласт. Нарізати квадратами.
    Кожен куточок квадрата згорнути трубочкою до середини, так щоб вийшли валики по краях, викласти на деко, застелене папером для випічки, на відстань один від одного (сильно збільшуються).

    У серединку покласти столову ложку крему і часточки фруктів і ягоди. (Абрикоси, персики, вишня, малина, журавлина, ожина)
    Випікати при 200 * 15-20 хв.
    Гарячі тістечка посипати цукровою пудрою, обережно зняти з дека (дуже тендітні, можуть зламатися).
    Дочекатися повного охолодження.